Recreatiecentrum de Gouden Ham http://www.degoudenham.nl/ Voor elke interesse en bij elk weertype biedt recreatiegebied "De Gouden Ham" een "gouden" keuze aan sport, spel en recreatie-mogelijkheden.
Museum Tweestromenland http://www.museumtweestromenland.nl/pages/nl/welkom.php Uitgangspunt van het museum is datgene waarvan de mensen zich voortdurend bewust waren en zijn: <strong>het water</strong>.
Hertog Reijnout http://www.stoomgemaalnijkerk.nl/ Stoomgemaal Hertog Reijnout is het enige nog werkende gemaal met twee buitenschepraderen.
Nederlands stoommachine museum http://www.stoommachinemuseum.nl/ Oorspronkelijk een stoomgemaal in Noord-Holland, maar nu een uitgebreid museum over stoommachines.
Stoomgemaal de Cruquius http://www.museumdecruquius.nl Het oudste stoomgemaal in Nederland met een grote balansmachine, wellicht de grootste ter wereld.
Stoomgemaal Wouda http://www.woudagemaal.nl Het enige nog professioneel werkende stoomgemaal in Nederland
Beijerinck gemaal http://www.beijerinckgemaal.nl/ Een uniek monument van bedrijf en techniek in Capelle
De werking van de stoommachine http://www.stoommachine.info/index.html Een uitgebreide site waar de techniek van stoom uitgelegd wordt.
't Oude Ambacht http://www.oudeambacht-tin.nl/ Een tingieterij in Alphen
Stoomgemaal Mastenbroek http://www.stoomgemaal.nl Een oud gemaal in de kop van Overijssel
Kew Bridge Steam Museum http://www.kbsm.org/index.php Een groot Londens museum met zeer oude balansmachines
Historisch Gemotoriseerd Verkeer http://www.hgvmaasenwaal.nl/ Een groep collega vrijwilligers die zich nauw betrokken voelen bij de Loeffen-collectie.
Anson museum http://www.enginemuseum.org/ Een belangrijk Engels museum over motoren. Dit museum heeft het archief van de Crossley-fabrieken in z'n bezit.
Stationaire motoren van Peter http://www.oudemotoren.nl De site van een fanatieke verzamelaar
De Nederlandse Gemalenstichting http://www.gemalen.nl/ De NederlandseGemalen Stichting (NGS is de steun en toeverlaat voor de historische stoom- en dieselgemalen.
Federatie industrieel erfgoed http://www.industrieel-erfgoed.nl/ De Federatie Industrieel Erfgoed Nederland is een platform van een twintigtal organisatiesdie zich bezighouden met het industrieel erfgoed in een bepaald gebied.
Maas en Waal http://www.maasenwaal.nu/ De activiteitensite van Maas en Waal
Kampeerboerderij http://www.kuyperke.nl/ ‘t Kuyperke is gelegen in het prachtige Land van Maas en Waal, in het buitengebied van het oude stadje Batenburg
Nederlands stoommachine museum http://www.stoommachinemuseum.nl/  
Bed en Breakfast http://www.bedandbreakfastappeltern.nl/