Vrijwilliger worden?

Stoomgemaal de Tuut wordt in bedrijf gehouden door een vrijwilligersorganisatie bestaande uit ongeveer 50 personen. Deze personen komen uit allerlei beroepsgroepen en hebben allerlei functies, maar ze delen de interesse in oude stoomtechniek. Onder de vrijwilligers zijn een aantal werktuigbouwers/machinisten, maar er zijn ook muzikanten, rechercheurs, leraren, metselaars, noem maar op.

Een gedeelte van de groep is gepensioneerd maar er zijn ook diverse vrijwilligers die naast hun beroep met plezier tijd vrijmaken voor het gemaal.

De vrijwilligers onderhouden het gemaal, bedienen de installaties, begeleiden rondleidingen, doen pr-werk, geven opleidingen, onderhouden de website, verkopen kaartjes enzovoort, en dat alles ten behoeve van het behoud van het monument. De groep komt wekelijks bij elkaar en organiseert zesmaal per jaar een stoomweekend waarbij de installaties in werking worden gezet, een droom voor iedereen die geïnteresseerd is in oude techniek.

Wilt u ook deelnemen aan deze groep enthousiastelingen stuur ons dan een mailtje. In overleg kunnen we dan kijken wat voor u de leukste plek binnen onze groep is. De Tuut zorgt voor uw introductie en opleiding.