Kinderen ontmoeten techniek op De Tuut, 21 juli.

 

Het museum verwelkomt op 21 juli 2019 kinderen. Het is de bedoeling die dag de kinderen op speelse manier kenniste laten maken met de principes en uitvoering van verbrandingsmotoren.

 

Museum De Tuut, Stoomgemaal en Motorenmuseum volgt deze zomer een aantal thema's om het belang en gebruik van stationaire verbrandingsmotoren vanaf 1880 tot circa 1950 inzichtelijk te maken. Het eerstvolgende thema is de kennismaking van kinderen met motoren op 21 juli 2019. Er zijn proefjes om op speelse wijze kennis te maken met enkele natuurkundige basisprincipes (o.a. luchtdruk, kracht, vliegwiel, stroming). Er staan opengewerkte modellen van kleine motortjes waarmee kinderen kunnen experimenteren. Animaties tonen nog meer geheimen van de techniek. En natuurlijk staan alle historische verbrandingsmotoren beschikbaar aan de hand waarvan vrijwilligers de praktische uitvoering kunnen laten zien en horen. Alles is ingericht op zelf ontdekken onder deskundig begeleiding.

 

Openingsijden 11.00 tot 16.00 uur. Entree €3,50 Kinderen tot en met 12 jaar gratis.

 

Dit alles vindt plaats in het motorenmuseum De Tuut.

 

Het stoomgemaal is ook te bezoeken maar niet in bedijf, het  stoomcafé is geopend om u te voorzien van een drankje en een hapje.

TPL_tuut2_ADDITIONAL_INFORMATION